Hae sivustolta

Vuonislahden kylä Pielisen rantamaisemissa on kesämatkalijan unelmakohde

Myynnissä olevia paikallisia tuotteita

Vuonislahden kylä on kesämatkalijan unelmakohde

Simpauttajan kylänä tunnettu Vuonislahti sijaitsee perinteisessä maalaismaisemassa Pielisen rannalla. Vastarannalla siintävät Kolin huiput. Kylässä huokuu vieraanvaraisuus ja tunnelman lisäksi on tarjolla elämyksiä, joita riittää läpi kesän.

Vuonislahteen voi tulla ilman autoakin junalla, pyöräillen tai omalla veneellä. Laivalla pääsee jatkamaan matkaa elämykselliseen Tarina-ahon saareen ja Kolin kansallispuistoon. Kestikievari Herranniemi ja Tarina-aho tarjoavat matkalaisille majoitusta ja Rekiniemi on karavaaneille oiva paikka pidempään viipymiseen alueella. Veneilijöille kylässä on myös vierasvenepaikkoja.

Kylän sydämessä sijaitseva Wanhan Koulun Puoti pitää sisällään kahvilan, päivittäistavarakaupan sekä puodin, jossa on ihastuttavia käsityötuotteita kotiin viemisiksi. Kylän lähellä sijaitseva Kuvanveistäjä Eva Ryynäsen taiteilijakoti Paateri on tutustumisen arvoinen kohde, jonne Vuonislahdesta järjestyy tilauksesta puuvenekuljetus. Retkeilijät voivat kulkea Paateriin polkua pitkin pyörällä tai patikoiden. Simpauttajan polulla puolestaan pääsee tutustumaan Simpauttajan hersyviin tarinoihin ja kyläkävelyllä voi tutustua kylän kohteisiin omatoimisesti. Veneretket ja liput Paateriin voit ostaa suoraan verkosta www.kolistore.fi

Kesätorilla ja lavatansseissa pääsee kokemaan todellista vanhan ajan tunnelmaa ja totta kai Vuonislahdessa tanssitaan Juhannustanssit ja sytytetään perinteisesti juhannuskokko. Kylässä nautitaan myös Pielinen Soi -konserteista ja erilaisista teemapäivistä mm. kasvivärjäyksestä ja melontatapahtumista. Syksyn saapuessa järjestetään perinteiset, suositut muikkumarkkinat.

Vuonislahdessa on kiva viipyä luonnosta nauttien. Valkoinen pitkä Itikanhiekan ranta kutsuu lämpimänä kesäpäivänä viettämään päivää Pielisen rannalla ja pikkuriikkinen saari rannan kupeessa on oiva paikka laittaa nuotioeväitä. Tätä kylälomaa ei unohda koskaan!