Ruskaa, retkeilyä ja ruokaa
-syysretkeilijän tärpit Lieksaan-

Puolukoita kuksassa

Iltojen hämärtyessä ja kesän lähestyessä loppuaan, retkeilijän mietteet siirtyvät jo seuraavan vuodenajan kauneuteen. Kesän raukeat päivät rannalla ja vesi aktiviteetit vaihtuvat raikkaisiin syysaamuihin, marjastukseen, metsästykseen ja samoiluun ruskan värittämässä maisemassa. Selkeät vuodenajat, tutun maiseman muuttuminen ihan toiseksi ja aktiviteettien vuodenkierto ovat sitä parasta Lieksaa.

Nainen keltaisessa takissa poimii marjoja ruskan oranssiksi värittämällä suolla

Ruska-aika Itä-Suomessa ajoittuu syyskuun toiselle puoliskolle pari viikkoa Lapin ruskaa myöhemmin. Ajankohdan arviointi voi olla hankalaa ja vuodet eivät ole veljeksiä, joten kannattaa olla retkeily kamppeet aina valmiina lähtöön! Vinkkejä viime hetken majoitus mahdollisuuksia voit kysyä Kolin tai Lieksan kaupungin matkailuneuvonnasta.

Syysretkeilijän suosikkeja Lieksassa ovat suot, joissa maaruska on komeimmillaan ja lakat ja karpalot löytävät tiensä ahkeran marjastajan pakastimeen. Ota Patvinsuon kansallispuisto tai Reposuon luonnonsuojelualue Lieksassa raikkaan syksyisen retkipäivän kohteeksi. Tutustu myös muihin Lieksan retkeilyreitteihin. Jos kaipaat opastettuja retkiä esim. meloen tai pyöräillen, kurkkaa LieksaStore:n tarjontaan.

Virtasalmen kävelysilta saareen
Virtasalmen kävelysilta

Aktiivisen syksyisen päivän päättää hyvä ruoka ja lepo. Siinä kun toinen meistä valmistaa ilta-ateriansa nuotiolla, toivoo toinen valmiiksi katettua pöytää, pedattua sänkyä ja lämmintä saunaa. Jongunjoen matkalusta, Kestikievari Herraniemestä tai Ruunaan Matkailusta löydät tämän kaiken. Kodat, laavut ja nuotiopaikat löydät Lieksan InfoGis kartasta.

Nainen ja mies istuvat nuotion ääressä järven rannalla iltahämärässä

Nosta reppu selkään ja lähde nauttimaan Lieksan ja Kolin syksyisistä retkistä!