Koli-Lieksa
Pyöräily

Jokaiselle polkijalle elämyksiä ja upeita maisemia

Kolme melojaa

Maantiepyöräilijöille löytyy kauniita ja idyllisiä kyläteitä sekä pitkiä retkiä jopa Pielisen ympäri. Maastopyöräilijälle on tarjolla 127 km pitkä taukopaikoin varusteltu ainutlaatuinen Karhunpolku Lieksan metsien, jokien ja järvien siimeksessä. Varusteita ja ohjattuja retkiä pyöräilijöille tarjoavat ammattitaitoiset yrittäjät.


Lieksanjoki ja Ruunaa

Lieksanjoki alkaa Venäjän puolelta ja kulkee upeissa maisemissa Ruunaan Retkeilyalueen lävitse. Melontareitti on n.100 km pituinen ja päätyy Pankakoskelle. Haastavia koskiosuuksia on tarjolla kokeneillekin melojille!

Jongunjoki

Jongunjoki on luonnonkaunis, erämainen ja monin paikoin vauhdikas melontareitti, jolla koko matkallaan on putousta 80 m. Reitillä voi meloa myös lyhyempiä osuuksia, esimerkiksi Lieksan rajalla sijaitsevalta Teljon sillalta Aittokoskelle ja Aittokoskelta Viitakoskelle.  Reitti on täynnä vauhdikkaita koskia, jotka ovat hyvin laskettavissa, mutta niihin kannattaa tutustua etukäteen.

Viekijoki

Viekijoki on hauska, mutkainen joki, joka johtaa Viekin kylän läpi Viekijärveen. Viekijoella ei ole tauko- ja leiripaikkoja, joten pakkaa mukaan kaikki tarvittava retkellesi.

Pielinen

Lieksan satamasta ja Timitranniemestä voi tehdä mainion melontaretken Sokojokea pitkin Pokronlammelle tai meloa Lieksanjokea Lieksan voimalaitokselle saakka. Pielisen suuret selät ovat melojalle haastavia nopeasti muuttuvien olosuhteiden ja voimakkaiden aaltojen vuoksi. Pielisellä on turvallisinta meloa tyynellä säällä illalla ja yöllä.

Suomunjärvi

Suomunjärvi Patvinsuon kansallispuistossa on ihastuttava hiekkarantainen järvi useammankin päivän melomiseen ja telttailuun. Melontaretken voi aloittaa Suomun luontotuvalta, josta voi myös vuokrata kanootteja. Alkukesän korkean veden aikaan pääsee järveltä melomaan kiemurtelevaa Suomunjokea pitkin puiston rajan tuntumaan.

Lieksasta löydät sinulle tai ryhmällesi sopivat opastetut melontaretket kokeneen oppaan johdolla. Välineitä voi vuokrata Nurmijärveltä, Ruunaalta, Patvinsuolta ja Lieksan keskustasta.

Melojan varusteet

Asianmukaiset varusteet takaavat onnistuneen retken. Sää, valaistusolosuhteet, mobiiliverkon kuuluvuus ja muut tekijät voivat aiheuttaa yllätyksiä. Varusteluettelo ja ohjeet löytyvät näppärästi luontoon.fi -sivuilta.

Turvallisuus ja ohjeet

Turvallisuus alkaa jo retken suunnittelusta ja pakkaamisesta. Omat taidot ja jaksaminen, vesistön ominaisuudet sekä sää on hyvä arvioida etukäteen. Turvallisen retken voi suunnitella luontoon.fi -sivuston ohjeiden pohjalta.

Jokamiehenoikeudet

Suomessa meillä kaikilla on oikeus nauttia luonnosta ja samalla meillä on velvollisuus huolehtia luonnon hyvinvoinnista. Jokamiehenoikeudet määrittävät, mitä luonnossa saa tehdä ja mitä ei. Lisäksi suojelualueilla on erilaisia säädöksiä, joihin kannattaa tutustua etukäteen.

Sisältö: Kaikki

lieksa

Kesä

veistoksia paateri eeva ryynänen lieksa
lieksa

Ympäri
vuoden

reposuo luonnonsuojelualue lieksa talvi
lieksa

Ympäri
vuoden

Rukajärvi-keskus näyttely Lieksa sotahistoria
lieksa

Kesä

lieksan kirkko
lieksa

Kesä

monolan aitta lieksa jean sibelius häämatka
lieksa

Kesä

talligalleria lieksa taidenäyttely
lieksa

Ympäri
vuoden

Museot Kulttuurikohteet Sotahistoria Käyntikohteet Kulttuurihistoria

Pielisen museo

Suomen toiseksi suurin ulkomuseo henkii mennyttä maailmaa.

Lieksa pielisen museo ulkomuseo

Saapuminen
Olemme lähellä.
Joko lähdetään?

Autolla

Helppoa ja nopeaa. Tulet kun haluat ja liikut vapaasti mielesi mukaan. Perille pääset yhdellä latauksella tai kahvitauolla.

kartta yhteydet autolla koli lieksa

Kuopio

Koli & Lieksa

184 km ( 2 h 14 min )

Jyväskylä

Koli & Lieksa

329 km ( 4 h 2 min )

Oulu

Koli & Lieksa

332 km ( 4 h 15 min )

Tampere

Koli & Lieksa

477 km ( 5 h 53 min )

Helsinki

Koli & Lieksa

528 km ( 6 h 15 min )

Junalla

Junalla liikkuminen on ekologista ja edullista. Lieksaan pääset muutamalla junanvaihdolla, pyörät ja pelit kulkevat mainiosti mukana. Katso lisätietoja vr.fi

kartta junayhteydet koli lieksa

Helsinki

Lieksa

6 h 16 min, 1 vaihto

Tampere

Lieksa

7 h 28 min, 2 vaihtoa

Kuopio

Lieksa

7 h 41 min, 2 vaihtoa

Oulu

Lieksa

11 h 30 min, 2 vaihtoa

Lentäen

Kolille ja Lieksaan pääset nopeasti lentämällä. Amapola lentää päivittäin Helsingistä Joensuuhun, Dat operoi päivittäin Kajaaniin ja Finnair lentää Kuopion reittiä.

kartta lentoyhteydet koli lieksa

Helsinki

Kuopio

1 h 00 min

Helsinki

Joensuu

1 h 5 min

Helsinki

Kajaani

1 h 25 min