Koli-Lieksa
Melonta

Lieksa on melojan paratiisi.

Kolme melojaa

Järvien ja jokien sinisellä pinnalla

Lieksan vesistöt tarjoavat jokaiselle sopivan melontakohteen. Rentoudu ja viritä aistejasi melomalla rauhallisella joella tai järvellä. Kokeneille melojille löytyy haastetta virtaavilla jokiosuuksilla ja kuohuvissa koskipaikoissa.


Lieksanjoki ja Ruunaa

Kolme melojaa

Lieksanjoki alkaa Venäjän puolelta ja kulkee upeissa maisemissa Ruunaan Retkeilyalueen lävitse. Melontareitti on n.100 km pituinen ja päätyy Pankakoskelle. Haastavia koskiosuuksia on tarjolla kokeneillekin melojille!

Jongunjoki

Iltahämärässä melojia järvellä

Jongunjoki on luonnonkaunis, erämainen ja monin paikoin vauhdikas melontareitti, jolla koko matkallaan on putousta 80 m. Reitillä voi meloa myös lyhyempiä osuuksia, esimerkiksi Lieksan rajalla sijaitsevalta Teljon sillalta Aittokoskelle ja Aittokoskelta Viitakoskelle.  Reitti on täynnä vauhdikkaita koskia, jotka ovat hyvin laskettavissa, mutta niihin kannattaa tutustua etukäteen.

Viekijoki

Viekijoki on hauska, mutkainen joki, joka johtaa Viekin kylän läpi Viekijärveen. Viekijoella ei ole tauko- ja leiripaikkoja, joten pakkaa mukaan kaikki tarvittava retkellesi.

Pielinen

Lieksan satamasta ja Timitranniemestä voi tehdä mainion melontaretken Sokojokea pitkin Pokronlammelle tai meloa Lieksanjokea Lieksan voimalaitokselle saakka. Pielisen suuret selät ovat melojalle haastavia nopeasti muuttuvien olosuhteiden ja voimakkaiden aaltojen vuoksi. Pielisellä on turvallisinta meloa tyynellä säällä illalla ja yöllä.

Suomunjärvi

Suomunjärvi Patvinsuon kansallispuistossa on ihastuttava hiekkarantainen järvi useammankin päivän melomiseen ja telttailuun. Melontaretken voi aloittaa Suomun luontotuvalta, josta voi myös vuokrata kanootteja. Alkukesän korkean veden aikaan pääsee järveltä melomaan kiemurtelevaa Suomunjokea pitkin puiston rajan tuntumaan.

Lieksasta löydät sinulle tai ryhmällesi sopivat opastetut melontaretket kokeneen oppaan johdolla. Välineitä voi vuokrata Nurmijärveltä, Ruunaalta, Patvinsuolta ja Lieksan keskustasta.

Melojan varusteet

Asianmukaiset varusteet takaavat onnistuneen retken. Sää, valaistusolosuhteet, mobiiliverkon kuuluvuus ja muut tekijät voivat aiheuttaa yllätyksiä. Varusteluettelo ja ohjeet löytyvät näppärästi luontoon.fi -sivuilta.

Turvallisuus ja ohjeet

Turvallisuus alkaa jo retken suunnittelusta ja pakkaamisesta. Omat taidot ja jaksaminen, vesistön ominaisuudet sekä sää on hyvä arvioida etukäteen. Turvallisen retken voi suunnitella luontoon.fi -sivuston ohjeiden pohjalta.

Jokamiehenoikeudet

Suomessa meillä kaikilla on oikeus nauttia luonnosta ja samalla meillä on velvollisuus huolehtia luonnon hyvinvoinnista. Jokamiehenoikeudet määrittävät, mitä luonnossa saa tehdä ja mitä ei. Lisäksi suojelualueilla on erilaisia säädöksiä, joihin kannattaa tutustua etukäteen.

Saapuminen
Olemme lähellä.
Joko lähdetään?

Autolla

Helppoa ja nopeaa. Tulet kun haluat ja liikut vapaasti mielesi mukaan. Perille pääset yhdellä latauksella tai kahvitauolla.

kartta yhteydet autolla koli lieksa

Kuopio

Koli & Lieksa

184 km ( 2 h 14 min )

Jyväskylä

Koli & Lieksa

329 km ( 4 h 2 min )

Oulu

Koli & Lieksa

332 km ( 4 h 15 min )

Tampere

Koli & Lieksa

477 km ( 5 h 53 min )

Helsinki

Koli & Lieksa

528 km ( 6 h 15 min )

Junalla

Junalla liikkuminen on ekologista ja edullista. Lieksaan pääset muutamalla junanvaihdolla, pyörät ja pelit kulkevat mainiosti mukana. Katso lisätietoja vr.fi

kartta junayhteydet koli lieksa

Helsinki

Lieksa

6 h 16 min, 1 vaihto

Tampere

Lieksa

7 h 28 min, 2 vaihtoa

Kuopio

Lieksa

7 h 41 min, 2 vaihtoa

Oulu

Lieksa

11 h 30 min, 2 vaihtoa

Lentäen

Kolille ja Lieksaan pääset nopeasti lentämällä. Amapola lentää päivittäin Helsingistä Joensuuhun, Dat operoi päivittäin Kajaaniin ja Finnair lentää Kuopion reittiä.

kartta lentoyhteydet koli lieksa

Helsinki

Kuopio

1 h 00 min

Helsinki

Joensuu

1 h 5 min

Helsinki

Kajaani

1 h 25 min