Koli-Lieksa
Kalastus

Lieksa - Kirkkaiden vesien aarreaitta kalastajalle

Kalastaja kahlaamassa vedessä virvelin kanssa

Ruunaan kosket houkuttavat vuosi toisensa jälkeen kalastajat kuohuvan kosken siimekseen kalaonnea kokeilemaan. Pielisen suuri allas ja lukemattomat järvet, joet ja lammet antavat harrastukseen mahdollisuuden ympäri vuoden. Erikoisuutena Lieksassa on suurten haukien järvi – Musta Mäntyjärvi.


Ruunaan kosket

Lohikalastusta Neitikoskella

Ruunaan kosket antavat jännittäviä kalastuselämyksiä kuohuvan veden äärellä. Mikäpä olisi parempaa, kuin iltahetki nuotiolla nauttien vasta pyydettyjä veden antimia. Samalla reissulla voi kokea koskenlaskut ja patikoida Ruunaan monipuolisilla reiteillä.

Ruunaalla voivat kalastaa aloittelijat ja ammattilaiset omissa oloissaan tai viettää aikaa harrastuksen parissa kaveriporukan tai perheen kesken. Neitikoskella on esteetön reitti, joka mahdollistaa kosken ääressä kalastamisen lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa kulkeville. Lupa-alueesta ja koskikalastuksesta löydät ajankohtaista tietoa luontoon.fi -sivuilta.
Kalastusluvat Ruunaalle

Änäkäinen

Saarijärvi Änäkäisellä

Luonnonkaunis Änäkäisen vapakalastusalue sijaitsee männikköisillä harjuilla Kivivaaran tien varrella. Lammet ja järvet täplittävät aluetta ja Salpalinjan panssariestekivien rivi antaa alueelle sotahistoriallista tunnelmaa.

Änäkäisen suosituin kalastuskohde kirjolohen kalastukseen on oivallinen Saarijärvi. Lisäksi järvistä ja lammista saaliiksi saadaan kookkaita ahvenia ja haukia. Polut ja taukopaikat ovat mukava kohde koko perheen kalastusretkeen.
Kalastusluvat Änäkäiselle

Lieksanjoki

Lieksanjoki on Vuoksen vesistöön kuuluva Pieliseen laskeva joki, joka saa vetensä suurelta osin Venäjän puolelta itärajaa. Lieksanjoen lupa-alue on laaja ja sieltä voi saada saaliiksi kuhaa, siikaa, säynettä, haukea ja ahventa. Ruunaan Retkeilyalueen läheisyydessä voi tarttua mukaan myös istutettuja kirjolohia ja järvitaimenia.
Kalastusluvat Lieksanjoelle

Sokojoki

Luonnontilainen jokireitti lähellä Lieksaa. Kalastettavia koski- ja virta-alueita on noin15 km Lieksan-
joen ja Pitkäjärven välillä. Sokojoki soveltuu erityisesti perhokalastajille ja saaliina voi saada
luonnonkantaista taimenta, harjusta, siikaa ja haukea.

Tietoa kalastusluvista Sokojoelle

Pielinen

Kalastusvene Pielisellä

Suomen neljänneksi suurin järvi Pielinen on erämainen ja moni-ilmeinen kohde kalastajalle. Pielinen on oiva paikka harrastaa mm. vetouistelua ja talvella verkkokalastusta. Luontaisina kantoina Pielisen vesissä ui muun muassa ahventa, kuhaa, haukea, siikaa ja harjusta. Istutettuja lajeja ovat järvilohi, järvitaimen ja nieriä.
Kalastusluvat Pieliselle

Suomunjärvi

Kaunis hiekkarantainen Suomunjärvi tarjoaa retkeilyn lisäksi myös hetkiä kalastuksen parissa. Suomunjärvessä voi kalastaa mm. muikkuja, siikoja ja isoja ahvenia. Kunnon retkieväs syntyykin nuotiopaikalla höystettynä omalla saaliilla.

Suomunjärvi sijaitsee Patvinsuon kansallispuiston alueella, joten lupakäytännöt kannattaa tarkistaa etukäteen.
Tietoa kalastusluvista Suomunjärvellä

Jokamiehenoikeudet

Suomessa meillä kaikilla on oikeus nauttia luonnosta ja samalla meillä on velvollisuus huolehtia luonnon hyvinvoinnista. Jokamiehenoikeudet määrittävät, mitä luonnossa saa tehdä ja mitä ei. Lisäksi suojelualueilla on erilaisia säädöksiä, joihin kannattaa tutustua etukäteen.

Saapuminen
Olemme lähellä.
Joko lähdetään?

Autolla

Helppoa ja nopeaa. Tulet kun haluat ja liikut vapaasti mielesi mukaan. Perille pääset yhdellä latauksella tai kahvitauolla.

kartta yhteydet autolla koli lieksa

Kuopio

Koli & Lieksa

184 km ( 2 h 14 min )

Jyväskylä

Koli & Lieksa

329 km ( 4 h 2 min )

Oulu

Koli & Lieksa

332 km ( 4 h 15 min )

Tampere

Koli & Lieksa

477 km ( 5 h 53 min )

Helsinki

Koli & Lieksa

528 km ( 6 h 15 min )

Junalla

Junalla liikkuminen on ekologista ja edullista. Lieksaan pääset muutamalla junanvaihdolla, pyörät ja pelit kulkevat mainiosti mukana. Katso lisätietoja vr.fi

kartta junayhteydet koli lieksa

Helsinki

Lieksa

6 h 16 min, 1 vaihto

Tampere

Lieksa

7 h 28 min, 2 vaihtoa

Kuopio

Lieksa

7 h 41 min, 2 vaihtoa

Oulu

Lieksa

11 h 30 min, 2 vaihtoa

Lentäen

Kolille ja Lieksaan pääset nopeasti lentämällä. Amapola lentää päivittäin Helsingistä Joensuuhun, Dat operoi päivittäin Kajaaniin ja Finnair lentää Kuopion reittiä.

kartta lentoyhteydet koli lieksa

Helsinki

Kuopio

1 h 00 min

Helsinki

Joensuu

1 h 5 min

Helsinki

Kajaani

1 h 25 min