Ajanpatinaa – Antiikin aarreaitta Lieksassa

Ajanpatinaa – Antiikin aarreaitta Lieksassa

Ajanpatinaa -putiikki sisältä

Historiaa henkivän puutalon ikkunoista Pielisentien varrella Lieksassa näkyy toinen toistaan kauniimpia ja värikkäämpiä esineitä kauniissa rivissä. Idylliset rappuset ja avoin ovi kutsuvat sisään tutkimaan käyttö- ja desing lasia, koruja, huonekaluja ja keräilytavaraa. Arabian astioiden keräilijät tai retro- ja vintageharrastajat voivat etsiä putiikista aarteita kokoelmiinsa. Puodissa yhdistyvät saumattomasti vanhat ja designtuotteet.

Nostalgiaa ja menneen ajan tunnelmaa kesäkaupassa on yllin kyllin. Vierailuun kannattaakin varata reilusti aikaa ja lähteä shoppailureissulle kauempaakin. Keskustan liikkeessä on pieniä huoneita katettuna ihanilla entisajan esineillä, jotka hienosti täydentävät moderniakin sisustusta. Varastomyymälässä Pokrontiellä tarjontaa on lisää kirpputorihinnoin.  

Ajanpatina-puodin runsasta tarjontaa

Vuodesta 2004 antiikkikauppiaana toiminut Tarja Pousár on lumoutunut jo lapsena vanhoihin esineisiin ja niiden kauneuteen. Esineistä, tarinoista ja juttutuokioista syntyy Ajanpatinaa -myymälään ainutlaatuinen tunnelma. Pousár haluaa tuoda asiakkaille elämyksiä nostalgisessa ympäristössä ja jättää kävijän mieleen iloisen kokemusmuiston. Kauppaan ovat tervetulleita niin harrastajat, keräilijät, fiilistelijät kuin ohikulkijatkin.

Vihreä aurinkopullo

Aurinkopullo

Yrittäjä kertoo asiakkaalle Helena Tynellin Riihimäen lasille suunnittelemasta aurinkopullosta. Pulloja on neljää eri kokoa ja tämä hyllyssä oleva on suurin koko. Luonnollinen vihreä väri on Pousarin omasta mielestä useista värivaihtoehdoista kaunein. Monet pitävät keltaista auringon värinä ja suosivat sitä. Punainen lasi on taas kalleinta ja kirkas lasi edullisinta, joten pullojen hinnat vaihtelevat koosta riippuen 100 eurosta useaan tuhanteen euroon.  1960 -luvulla suunniteltu ja vielä 1970-luvullakin valmistettu aurinkopullo on erittäin suosittu keräilykohde tänä päivänä ja niiden hinnatkin ovat parin viime vuoden aikana nousseet huomattavasti.

Arabian astioita

Vaikka Ajanpatinaa -myymälät Lieksassa ovat avoinna vain kesäisin, vastaa aurinkoinen kauppias mielellään kyselyihisi myös muulloin, kun etsit jotain vanhaa itsellesi tai kotiisi.

Yhteystiedot:
Ajanpatinaa, Tarja Pousár
Pielisentie 36, Lieksa
puh. 040 554 0813

https://www.ajanpatinaa.fi/